Gyorsmenü

Elhunyt dr. Tőzsér János professor emeritus

Szomorúan tudatjuk, hogy dr. Tőzsér János professor emeritus 2017. február 17-én, életének 90. évében elhunyt.

Tőzsér János 1927. december 11-én, Kazáron született. A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen 1952-ben okleveles mérnökként végzett, később tanári oklevelet is kapott. Doktori címet 1962-ben, kandidátusi címet 1964-ben szerzett.

1952-től 1954-ig a Szilágypusztai Állami Gazdaság igazgatója volt. 1954-től dolgozott a gödöllői egyetemen, ahol 1983-ban nyert egyetemi tanári kinevezést. Az Üzemtani és a Vállalatgazdaságtani tanszék helyettes vezetője és tanszékvezetője is volt. A Mezőgazdaságtudományi Kar munkáját négy éven át dékánhelyettesként is segítette. 1998-től a Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar professor emeritusa volt.

Tőzsér János oktatómunkája az üzemtan és vállalatgazdaságtan teljes körét felölelte. Ezen belül a növénytermesztési ágazatok szervezése és ökonómiája tárgyak oktatása és fejlesztése volt a meghatározó. Speciális területként említendő az öntözés szervezése és ökonómiája, az erőforrás-gazdálkodás, a takarmány- és vetőmag-gazdálkodás, a vállalati tervezés és elemzés ismereteinek oktatása. Fő kutatási témái is a vázolt tudományterületekhez kapcsolódtak.

Tőzsér János professor emeritus búcsúztatása szűk családi körben történik.

Kategóriák: